Hengityksellä rauhaa syksyyn

Hengityksellä rauhaa syksyyn

Syksyn äärellä monen meistä vie kiire, tulee pimeys, oma tila helposti pienenee.

Tämä vaikuttaa usein välittömästi hengitykseen. Hengitykselläkään ei ole tilaa. Luontaisella rauhoittavalla voimallamme ei ole tilaa, kun hengitys ei kulje. 

Miten löytää hengityksen luontainen virta, jos se on kadonnut tai hukassa ? Hengittää sisään ja ulos luonnollisesti tässä hetkessä. Ihmetellä hengityksen kulkua ja tunnetta kehossa, kun se rauhoittaa.

Olen alkusyksyn pitänyt Espoon Merijoogassa Yin&Hengityksen voima kurssia. Olemme tutkailleet hengitystä erilaisten harjoitteiden kautta kurssilaisteni kanssa keskiviikkoisin. Missä hengitys kulkee, missä se jumittuu? Miten sen saisi auki? Millaisia mielikuvia syntyy harjoituksissa? Näitä kaikkia on ihmetelty omalla matolla, saatu paljon vastauksia ja löydetty hengityksen kotiin.

Luonnollisen virtaavan aaltomaisen, jokaisen oman hengitysrytmin löytäminen on noussut tärkeään rooliin itselläni, kun kehitän toimintaamme eteenpäin. Valmistuin äskettäin hengityskouluohjaajaksi, joka pohjautuu psykofyysiseen hengitysterapiaan. Näitä kokonaisuuksia, joissa yhdistämme joogaa ja luonnollista hengitystä tukevia harjoitteita, tulee näkymään Merijoogassa yhä vahvemmin tulevaisuudessa.

Jos olet kiinnostunut aiheesta, voit lähettää meille yhteystietosi ja saat ensi kädessä tietoa uusista kursseista. Pidän myös yksityistunteja, joissa yhdistän terapeuttisen joogan harjoitteita hengitysharjoitteisiin.

Hengityksen tuottamien oivallusten kehoon ja mieleen täyttämää lokakuuta toivottaen Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.