Johanna Pawli

Merijoogan  perustaja, joogaopettaja, hengitysohjaaja

Läsnäolo, virtaava hengitys, heittäytyminen hetkeen ja myönteisyyden kautta itsensä lempeästi kohtaaminen korostuvat joogatunneilla ja retriiteilläni sekä yhteistyössäni yritysten kanssa . Opetukseni ja luennointitapani  on aina turvallista, rajoja ja jokaisen omaa tilaa vahvasti kunnioittavaa.”

Kiinnostus ihmismieleen ja -kehoon sekä  keinoihin saada työkaluja omaan kasvuun joogan ja meditaation sekä hengityksen avulla kiinnostaa Johannaa suunnattomasti. Johannan erityinen kiinnostus ja intohimo on Hangon viikonloppuretriittien luotsaaminen, jossa on mahdollisuus tarjota kiirettömästi osallistujille pysähtymisen mahdollisuuksia oman hyvinvoinnin ja kasvun vahvistamiseksi. Johannan yhteistyökumppani keho-mieli viikonlopuissa on psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio.

Johanna on kysytty  työhyvinvointiluentojen ja harjoituksien pitäjä mm. aiheilla hengityksen voima arjessa, tietoisuustaidot, palauttava ja hermostoa rauhoittava jooga. 

Johannan tunneilla ja retriiteillä käyvät tietävät hänen suuren rakkautensa mereen, luontoon ja sen vaikutuksen opetukseen, jota hän sanoittaa vahvasti mielikuvilla. Johanna tuo  joogan helposti saavutettavaksi ohjaustavallaan kaikkien ulottuville erittäin vahvalla läsnäolollaan, jossa joogan traditiot näkyvät nykyelämään sovitettuna.

Johannan oma joogataipale alkoi 1990-luvulla dynaamisesta joogaharjoituksesta ja on ajan myötä kulkenut kohti rauhallisempia joogamuotoja, joissa kehon ja mielen liitto korostuu vahvasti. Joogan ja meditaation harjoittaminen on Johannalle jokapäiväistä  ja harjoitus elää vahvasti elämäntilanteen ja vuodenaikojen mukaan.

Ennen Merijoogan perustamista KTM (Helsingin kauppakorkeakoulu) Johanna työskenteli yli 15-vuotta yritysmaailmassa erityisesti henkilöstöviestinnän parissa ja ammentaa myös aiemmista kokemuksistaan opetuksessaan.

Tällä hetkellä Johannan erityisen kiinnostuksen kohteena on hengitys, sen luontainen voima stressin elvyttämisessä ja hengityksen oman rytmin löytäminen. Yinjoogassa  Johannan pääopettaja on arvostettu Sarah Powers, jonka koulutuksissa ja hiljaisuuden retriiteillä hän käy maailmalla vuosittain.

Johanna on perustanut Merijoogan vuonna 2013. Tällä hetkellä Merijooga-studioita löytyy Hangosta ja  Helsingistä. 

Koulutustausta:

Joogaopettaja (RYT-300), Yinjooga ja Mindfullness meditaatio-opintoja yli 250 h (Sarah Powers, Joe Barnett). Hengitysohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia). Lisäksi lukuisia muita täydentäviä opintoja ja lyhytkursseja joogan saralla. Kauppatieteiden maisteri KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu vuodelta 2000.

Johanna Pawli

Haluan tarjota jokaisella tunnillani pienen pysähdyksen tähän hetkeen lempeästi ohjaten joogamatkalla eteenpäin. Läsnäolo, virtaava hengitys, heittäytyminen hetkeen ja ilon kautta joogaaminen korostuvat opetuksessani. Ohjaan vahvasti myös omien kokemusteni pohjalta.