Johanna Pawli

Merijoogan  perustaja, joogaopettaja, hengitysohjaaja

”Läsnäolo, virtaava hengitys, heittäytyminen hetkeen ja myönteisyyden kautta itsensä lempeästi kohtaaminen korostuvat opetuksessani joogatunneillani ja retriiteilläni. Opetukseni on aina turvallista, rajoja ja jokaisen omaa tilaa vahvasti kunnioittavaa ja erittäin käytännönläheistä sekä korostaa omaa matkaa kulloisistakin tarpeista lähtien.” 

Kiinnostus ihmismieleen ja keinoihin saada työkaluja omaan kasvuun joogan ja meditaation sekä hengityksen avulla kiinnostaa Johannaa suunnattomasti.

Johannan erityinen intohimo on Merijooga Hangon viikonloppuretriittien luotsaaminen, jossa on mahdollisuus tarjota kiirettömästi osallistujille pysähtymisen mahdollisuuksia oman hyvinvoinnin ja kasvun vahvistamiseksi.

Johannan tunneilla ja retriiteillä käyvät tietävät hänen suuren rakkautensa mereen, luontoon ja sen vaikutuksen opetukseen, jota hän sanoittaa vahvasti mielikuvilla. ”Joogaharjoitus on parhaimmillaan kuin pieni leikkikenttä oman kehon ja mielen avautumiseen.” Johanna tuo  joogan helposti saavutettavaksi ohjaustavallaan kaikkien ulottuville erittäin vahvalla läsnäolollaan ja sanoituksellaan, jossa joogan traditiot näkyvät nykyelämään sovitettuna.

Johannan oma joogataipale alkoi 1990-luvulla dynaamisesta joogaharjoituksesta ja on ajan myötä kulkenut kohti rauhallisempia joogamuotoja, joissa kehon ja mielen liitto korostuu vahvasti. Joogan ja meditaation harjoittaminen on Johannalle jokapäiväistä  ja harjoitus elää vahvasti elämäntilanteen ja vuodenaikojen mukaan hänen elämässään päivittäin. 

Ennen Merijoogan perustamista KTM Johanna työskenteli yli 15-vuotta yritysmaailmassa erityisesti henkilöstöviestinnän parissa ja ammentaa myös aiemmista kokemuksistaan opetuksessaan.

Tällä hetkellä Johannan erityisen kiinnostuksen kohteena on hengitys, sen luontainen voima stressin elvyttämisessä ja hengityksen oman rytmin löytäminen. Johanna yhdistää Yinjoogaa ja psykofyysisen hengitysterapian työkaluja myös kursseillaan. Yinjoogassa  Johannan pääopettaja on arvostettu Sarah Powers, jonka koulutuksissa ja hiljaisuuden retriiteillä hän käy maailmalla vuosittain.

Johanna on perustanut Merijoogan vuonna 2013. Tällä hetkellä Merijooga-studioita löytyy Hangon lisäksi Espoosta ja Helsingistä. Johannan pääyhteistyökumppani kehomieli -kursseissa on hänen ystävänsä, psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio.

”Hengitys ja pysähtyminen kuuntelemaan omaa kehoa pienin pysäkein päivän aikana ovat omia työkalujani arjessani. Saa vain olla. Aina voi hengittää”,  summaa Johanna.

Koulutus:

Joogaopettaja (RYT-200), Yinjooga ja Mindfullness meditaatio-opintoja yli 250 h (täydennyskoulutuksia vuosittain Sarah Powersin/ Insight Yoga johdolla maailmalla). Hengitysohjaaja (Minna Martin/hengityskoulu ja jatkokurssit). Lisäksi lukuisia muita täydentäviä opintoja ja lyhytkursseja joogan saralla. Kauppatieteiden maisteri KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu (Organisaatiot ja johtaminen, viestintä)

Johanna Pawli

Haluan tarjota jokaisella tunnillani pienen pysähdyksen tähän hetkeen lempeästi ohjaten joogamatkalla eteenpäin. Läsnäolo, virtaava hengitys, heittäytyminen hetkeen ja ilon kautta joogaaminen korostuvat opetuksessani. Ohjaan vahvasti myös omien kokemusteni pohjalta.